O nama

1983. godine jedna grupa osoba s invaliditetom je osjetila potrebu da se organizira jer su shvatili da se jedino na taj način mogu boriti za svoja prava i time poboljšati svoj položaj i život. U to vrijeme su se skupljali i radili u prostorijama tadašnje Mjesne zajednice. 1994. godine Društvo je dobilo prostorije od županije na korištenje i od tada počinju radit na svim poljima za poboljšanje života osoba s invaliditetom (od djece do najstarijih). Društvo je multinacionalno jer svi koji žive na području Dubrovačko neretvanske županije i državljani su RH mogu biti članovi. Društvo vodi brigu o svojim članovima na terenu, upoznajemo ih sa svim novostima iz medicine, prava te kako zdravije živjeti. Imamo članove od Lastova do Prevlake, svih životnih grupacija oddjece do staraca. Najvažnije nam je je da naši članovi ostanu u krugu obitelji što duže te ako je moguće zauvijek.

Cilj našeg rada je olakšati i obogatiti kvalitetu života svakog našeg člana osobu s invaliditetom.

Naše djelovanje je usmjereno i na rad na teru gdje otkrivamo osobe i djecu s invaliditetom koji su zatvoreni u kućama te razgovorom utječemo na članove njihovih obitelji. Na terenu snimamo gdje ima arhitektonskih i građevinskih barijera i skrećemo pozornost te tražimo da se poštuje Pravilnik pristupačnosti.

Obilježavamo važne datume vezane za osobe s invaliditetom, kao što je Međunarodni dan osoba s invaliditetom, Europski tjedan mobilnosti, Nacionalni dan cerebralne i dječje paralize te Nacionalni dan distrofičara.

Sudjelovanjem na različitim izložbama naših slikarica, upoznajemo našu javnost s radovima naših članica. Društvo kroz svoje radionice izrađuje eko papirnate vrećice, čime osigurajemo jedan dio sredstava za naš rad, a ujedno budimo svijest kod naših sugrađanima da treba čuvati i zaštiti okoliš radi zdravijeg življenja.

Članovi smo Hrvatskih Saveza cerebralne i dječje paralize i Hrvatskog saveza tjelesnih invalida.

Pokrećemo akcije za naše članove koji sami ne mogu riješiti svoje probleme kao što je nemogućnost prilaza stanu ili nabavka invalidskih kolica, tražimo donatore i rješavamo probleme. Pokrenuli smo i uspjeli tako da se na plaži u Dubrovniku i Moluntu ugradio lift za spuštanje u mora osoba s invaliditetom.

Predsjedništvo Društva : Predsjednica Antonija Roszahegy Nikolić, Dopresjednici: Jany Hansal i Anka Bijać , Tajnica Kate Ucović, članovi: Šima Zdraulić, ,Nada Mustapić, Hansika Ćosić,Nikola Papac,Miro Kraljenić,Marija Miloslavić, Ozana Starčić

Nadzorni odbor: Mladen Novak predsjednik, članovi: Lina Grbić, Kate Vuić.

Stegovni sud: Mirsad Džanović predsjednik, članovi : Mario Dugački, Ana Mihajlović.

Matični broj: 3399940 ; OIB: 87232934503 ; RNO: 52175 ; Registarski broj: 19000089 .

_____________________________________Društvo distrofičara invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida DNŽ je korisnik institucionalne podrške zahvaljujući Razvojnoj suradnji Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i Ministarstva socijalne politke i mladih u provođenju Pilot-programa sustavne podrške udrugama osoba s invaliditetom

..
..

Izvještaj rada društva

Plan rada za 2013 – 2014

Pregled rada društva za razdoblje od 1994 – 2013 godine