Izvještaj za 2013

Završila je još jedna godina, koja je bila prepuna našeg teškog rada i neizvjesnosti u radu mnogih udruga širom zemlje.Gradnjom i uređenjem Sveučilišta u nekadašnjoj staroj bolnici, nismo mogli uređivati i održavati naše prostorije, jer nismo znali da li ćemo ostati na staroj adresi.U tih par godina, propao nam je krov jer i Udruge koje borave iznad nas nisu održavale i brinule se o krovu i prostoru, tako da nam se počela kiša slijevati niz zidove.

Kada smo dobili informaciju da ostajemo u ovom prostoru, hitno smo morali nešto uraditi jer tu, u tim uvjetima više nismo mogli raditi. Prošlo ljeto obratili smo se županiji za pomoć da popravimo krov, kako bismo mogli urediti unutrašnjost. Međutim, to se malo dulje oteglo sa Županijom,pa smo sami krenuli u akciju. Preko Dubrovačkog vjesnika pokrenuli smo akciju za prikupljanje sredstava kako bismo mogli urediti prostor u kojem boravimo.

Zgrada u kojoj smo smješteni je u vlasništvu županije, pa bi bilo logično da barem sredstva za uređenje vanjskog dijela zgrade financira županija. Međutim, oni nemaju novaca pa smo se morali zadužiti da bi sanirali vanjsku štetu, kako bismo mogli urediti svoj unutrašnji dio. Prema našem proračunu, trebalo nam je 65.000,00 kn, ali nismo uspjeli sakupiti taj iznos. Županija je uplatila 10,000,00 kn a vanjski radovi, koji su samo pokrpali oštećenja i omogućili da trenutačno kiša ne ulazi u prostorije, koštali su 17,800,00 kn.

Morali smo se snaći za još 7.800,00 kn.

Sredstva za unutarnji prostor smo osigurali jednim djelom od Nacionalne Zaklade kroz projekt, u iznosu od 10.000,00 kn.

Ostatak smo dobili od donatora, gospodina Vinka Kolobarića koji živi i radi u Njemačkoj, a pročitao je reportažu u Dubrovačkom, te nam je osigurao 26,000,00 kn, koliko nam je trebalo za uređenje prostora.

Zadovoljni radom i sretni da smo makar dio odradili kako treba, nakon dugo vremena organizirali smo susret za završetak ove 2013 godine u našem prostoru.

Susret je održan 20.12.2013 godine od 16-18 sati s upriličenim domjenkom. Našem susretu su prisustvovale i predstavnice Grada i Županije : Dr.Matija Čale Mratović, Mirjana Beg i Nina Skurić. Sve su ih pozdravili i poželjele sretne blagdane.

Razišli smo se iza 18 sati.

Sada očekujemo da bi nam u Novoj 2014 godini trebalo biti malo bolje. Vidjet ćemo.